‘NEW TALENT’ PROGRAMMA met NJJO, RUBEN HEIN, JUNIOR JAZZ EXPERIENCE en WEST END BIG BAND & JAZZKIDZ!

Nieuw jonge aankomende jazztalenten bij elkaar in een drietal spraakmakende big band projecten! Hiervoor zijn losse kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop voor maar € 7,50 incl ticketfee!  Deurentree = 10,- Festivalkaarten zijn hiervoor tevens geldig.

NJJO & RUBEN HEIN 

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest ofwel het ‘Jong Oranje van de Jazz’,  dat onder meer door de 35.000 collega muzikanten/artiesten met de Zilveren Notekraker (als de nieuwe smaakmaker op de podia) bekroond werd, is het enige landelijke jazz project voor jong supertalent, startende professionals van maximaal 26 jaar oud.Elke twee jaar vuurt een nieuwe artistiek leider een NJJO-educatietraject aan met muzikale coaching, workshops, tournees en bijzondere nationale en internationale samenwerkingen. In 2019 en 2020 gaat het NJJO een bijzondere samenwerking aan met zanger, pianist, componist Ruben Hein door hem als artistiek leider vorm gegeven speciale, gemengde formatie van het NJJO. Ruben is op zoek gegaan naar een wat onorthodoxe opstelling van de big band en kwam uit op een mini gemengd,  symfonisch jazz & pop orkest. Met een door Hein op maat gecomponeerd en gearrangeerd eclectisch programma in het grensgebied van jazz, pop en klassiek gaat het uitdagende orkest met Ruben als solist en dirigent op tournee.

Pianist en zanger Ruben wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuut en zijn latere elders verschenen albums langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar grootse successen; onderscheidingen, awards, veelgeprezen albums, uitverkochte shows en samenwerking met o.m. Hans Teeuwen en New Cool Collective en voorprogramma’s van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red. In het voorjaar van 2018 bracht Ruben Hein zijn nieuwe album ‘Groundwork Rising’ uit.

WEST END BIG BAND & JAZZKIDZ

Altijd al eens een typische jazzclub in New York willen bezoeken? Dan is dit je kans en je hoeft er niet eens voor naar de Big Apple! De West end Big Band & de Jazzkidz toveren de zaal om tot een echte jazzclub. Talentvolle Zaanse jazzcats zijn te horen in een afwisselend programma met repertoire van o.a.  The Beatles, Janet Jackson en  Herbie Hancock. De West End Bigband staat onder leiding van de van oorsprong Zaanse meestertrompettist Gerard Kleijn. Foto West End BB  Tjerk Laan

JUNIOR JAZZ EXPERIENCE

De Junior Jazz Experience is een jeugd big band, vol enthousiaste muzikanten tussen de 13 en de 17 jaar, die elke week weer samenkomt om fijne jazz muziek te maken. Een negentien-koppige bigband met een complete bigband bezetting die onder leiding van Lorenzo Mignacca staat. Als bigband heeft de Junior Jazz Experience al veel podium ervaring o.a. in het Patronaat, Bimhuis, North Sea Jazz Kids en talloze festivals en privé feesten. Bij deze optredens speelt de Junior Jazz Experience nummers van de oude jazz helden tot de de wat nieuwere jazz/bigband muziek. Het gezelschap is de 3e van de 4 bands uit het bigband traject/opleiding van muziekschool Amsterdam.