Night Bird Song – Het verhaal van Thomas Chapin (Film)

Filmtheater De Fabriek doet mee met een spraakmakend Jazz-filmprogramma! Een festivalkaart geeft recht op toegang tot alle drie de films (zolang er plaatsen zijn), maar het is ook mogelijk losse tickets te kopen bij de Fabriek zelf. Hierbij geldt 1e ticket € 9,75, 2e of 3e ticket slechts € 5,00.

Ruim twintig jaar geleden (1998) overleed jazzsaxofonist/fluitist Thomas Chapin aan leukemie, amper 40 jaar oud. Hij was een virtuoos die zich vooral in trio liet opmerken in de jaren 90 in de New Yorkse downtown jazzscene. Maar daarvoor schitterde hij al in de band van Lionel Hampton en stak heel wat op van Jackie McLean en Roland Kirk. Chapin blies zoals Kirk tegelijk op alt- en sopraansax, was een uitmuntend fluitist en een begenadigd componist, eveneens een inspirerend en overweldigend performer, die bovendien een perfecte match vond tussen mainstream en avant-garde.

Deze film van Stephanie J. Castillo geeft naast het legendarische trioconcert op JVC Newport Jazzfestival 1995 een degelijk inzicht in alle facetten van Thomas Chapins uitzonderlijk talent.

Voor meer info en trailer klik naar >> Filmtheater De Fabriek <<