Zo! Gospel Choir

Zuco 103 en ZO! Gospel Choir bundelen krachten voor Jazz in de Winkel 2023

Het veelgeprezen Braziliaanse trio Zuco 103 heeft de eer om het ZO! Gospel Choir uit te nodigen voor een onvergetelijke samenwerking tijdens Jazz in de Winkel 2023. Beide groepen zullen zowel individuele sets als gezamenlijke optredens verzorgen, waardoor het podium tot leven komt met een meeslepende muzikale ervaring voor het publiek.

ZO! Gospel Choir

Met hun grensverleggende benadering weet het ZO! Gospel Choir keer op keer te verrassen. Het koor, bestaande uit getalenteerde zangers en zangeressen uit heel Nederland, overstijgt het traditionele gospelgenre en omarmt ook soul, r&b, pop en klassieke muziek. De diverse achtergronden van de koorleden voegen een extra dimensie toe aan hun optredens, die zowel krachtig als inspirerend zijn.

Het ZO! Gospel Choir zag het levenslicht in 2010, toen Donna Lewis en Gordon Cruden op zoek waren naar een koor voor het Gospelfestival Amsterdam, maar niet vonden wat ze zochten. Ze besloten hun eigen talentenjacht te organiseren en vonden getalenteerde zangers en zangeressen via kerken en hun uitgebreide netwerk, waaronder gospelzangeres Berget Lewis, zus van Donna. Na hun overwinning in de Korenslag competitie kreeg het ZO! Gospel Choir talloze verzoeken voor optredens.

Met uitverkochte shows in Paradiso en optredens op prestigieuze festivals zoals het North Sea Jazz Festival en het Prinsengrachtconcert, heeft het ZO! Gospel Choir een indrukwekkend trackrecord opgebouwd. Ze hebben samengewerkt met gerenommeerde artiesten, waaronder Ladies of Soul, Oleta Adams, Mariah Carey, Kamasi Washington, het Metropole Orkest, Typhoon en Frenna.

Scroll naar boven