Route

Eigen vervoer

Vanuit Amsterdam:

Volg de Ringweg Amsterdam (A10/E35) richting Zaanstad. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Bij de derde verkeerslichten ga je rechtsaf richting Centrum (Wibautstraat). Volg Parkeren Centrum. Deze weg zo’n 1,2 km volgen en bij de eerste verkeerslichten na de rotonde (ter hoogte van Bloemenkiosk Jan Smit) links afslaan richting Centrum (Peperstraat). Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over richting het Zaantheater. Alsje het Zaantheater gepasseerd bent neem je de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

De optreedlocaties aan de Westzijde, Gedempte Gracht, Zaantheater, FluXus Verkadezaal en Fabriek liggen allemaal op max 5-10 minuten loopafstand.

Vanuit Alkmaar:

Volg de A8 richting Zaanstad/Amsterdam. Neem de afslag Zaanstad-Centrum. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) gaat u linksaf richting Centrum. Na 1,3 kilometer hou je richting Centrum aan en ga je bij de verkeerslichten rechtsaf de Peperstraat in. Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over richting het Zaantheater. Als u het Zaantheater gepasseerd bent neemt u de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

De optreedlocaties aan de Westzijde, Gedempte Gracht, Zaantheater, FluXus Verkadezaal en Fabriek liggen allemaal op max 5-10 minuten loopafstand.

Vanuit Purmerend:

Volg de A7/E22 richting Zaanstad/Amsterdam. Blijf de weg richting Zaanstad-Centrum volgen. Bij de rotonde (Prins Bernhard-rotonde) ga je linksaf richting Centrum. Na 1,3 kilometer gaat u bij de verkeerslichten rechtsaf de Peperstraat in. Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als je het Zaantheater gepasseerd bent neem je de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

De optreedlocaties aan de Westzijde, Gedempte Gracht, Zaantheater, FluXus Verkadezaal en Fabriek liggen allemaal op max 5-10 minuten loopafstand.

Vanuit Haarlem:

Neem de Haarlemmerweg (N200) richting Amsterdam. In Amsterdam richting Zaanstad aanhouden via de Coentunnel. Na de Coentunnel de A8 richting Zaanstad nemen en direct daarna bij de samenvoeging met de Ring Noord rechts aanhouden en afslag Zaanstad-Zuid nemen. Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten rechtsaf afslaan richting Zaanstad-Zuid (Kolkweg/Thorbeckeweg). Bij de derde verkeerslichten ga je rechtsaf  richting Centrum (Wibautstraat). Volg Parkeren Centrum. Deze weg zo’n 1,2 km volgen en bij de eerste verkeerslichten na de rotonde (ter hoogte van Bloemenkiosk Jan Smit) links afslaan richting Centrum(Peperstraat). Daarna bij het tweede verkeerslicht links afslaan. Vervolgens rechts aanhouden en met de weg meerijden de brug over naar het Zaantheater. Als je het Zaantheater gepasseerd bent neem je de eerste weg links naar de parkeergarage. Mocht deze vol zijn, keer dan weer om en neem Parkeergarage Rozenhof óf rijd de brug nogmaals over voor parkeerterrein De Burcht aan de overzijde van de Zaan. Hier geldt betaald parkeren tot 23.00 uur.

NB: Vanuit Haarlem kunt jeook de Kanaalweg (N246) langs het Noordzeekanaal nemen. Volg de richting Zaandam-Zuid. Neem aan het einde van het industriegebied de verkeerslichten linksaf richting Zaandam-Zuid en ga bij de volgende verkeerslichten bij het Albert Heijngebouw rechtsaf. Ga daarna linksaf over de Joop den Uylbrug. Na de brug gaat u bij de verkeerslichten linksaf  richting Centurm (Wibautstraat). Neem daarna de route vanaf volg Parkeren Centrum zoals hierboven beschreven.

De optreedlocaties aan de Westzijde, Gedempte Gracht, Zaantheater, FluXus Verkadezaal en Fabriek liggen allemaal op max 5-10 minuten loopafstand.

Het centrum van Zaandam wordt autoluw

Het centrum van Zaandam is per half mei 2017 autoluw geworden. Dat betekent dat sommige van de aangegeven locaties ’s middags tussen 12.00 en 18.00 uur niet meer bereikbaar is via de Rozengracht en de Hogedijk. Kom je vanaf de Provincialeweg, dan kun je er ook voor kiezen om uw auto te parkeren in Q-Park Parkeergarage de Hermitage.

De optreedlocaties aan de Westzijde, Gedempte Gracht, Zaantheater, FluXus Verkadezaal en Fabriek liggen allemaal op max 5-10 minuten loopafstand.

Openbaar vervoer

Met de trein:

De optreedlocaties aan de Westzijde, Gedempte Gracht, Zaantheater, FluXus Verkadezaal en Fabriek liggen allemaal op max 5-10 minuten loopafstand vanaf station Zaandam. Station Zaandam heeft een rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam, Purmerend, Alkmaar, Utrecht, Den Bosch en Arnhem.
Vanaf het station loop je al de Gedempte Gracht op.

Met de bus:

Met onderstaande buslijnen kunt u naar de halte Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Zaantheater.

Lijn 63 Station Zaandam CS / Assendelft / Zaandam ’t Kalf
Lijn 64 Station Zaandam CS / Zaandam Kogerveld / Zaandijk Rooswijk
Lijn 65 Station Zaandam CS / Zaandam de Vlinder
Lijn 392 Station Zaandam CS / Oostzaan / Amsterdam Noord / Amsterdam CS
Lijn 394 Station Zaandam CS / Amsterdam Noord / Amsterdam CS

Nachtlijn 92 Station Zaandam CS / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein
Nachtlijn 94 Station Zaandam CS / Assendelft / Amsterdam CS / Amsterdam Leidseplein

Scroll naar boven