Anton Goudsmit Solo

Anton Goudsmit, een van de meest veelzijdige jazzgitaristen van Nederland, is een drukbezette muzikant die momenteel actief is in minstens twintig verschillende projecten. Zijn enthousiasme voor nieuwe samenwerkingen kent geen grenzen. Ondanks zijn volle agenda blijft Anton bescheiden: “Er zijn mensen die graag hebben dat ik meespeel, maar er zijn er nog veel meer die me niet kennen en dat ook niet willen.”

Anton balanceert moeiteloos tussen het leiden van zijn eigen bands en het deelnemen aan projecten van bevriende muzikanten. Hoewel hij vaak wordt gezien als een chaotische artiest, leidt hij zijn projecten in werkelijkheid met grote betrokkenheid en precisie. Voor Anton telt alleen het heden, en hij is voortdurend bezig met nieuwe, spectaculaire plannen.

Goudsmits huidige projecten omvatten onder andere het maken van een nieuw album met The Ploctones, spelen met het trio Montis, Goudsmit & Directie, en het verkennen van nieuwe muzikale paden met Andreas Schaerer. Daarnaast speelt hij surfmuziek met Bruut!, heeft hij een album opgenomen met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, en trad hij op met de Kim Hoorweg Band en Jett Rebel.

Zijn composities variëren van snel uitgewerkte ideeën tot langdurige projecten. Hij haalt inspiratie uit alledaagse gebeurtenissen en ervaringen, wat blijkt uit titels als “Droplul” en “Ben Benieuwd”.

Als muzikaal leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest voor 2017-2018 brengt hij zijn expertise en enthousiasme over op jonge talenten. “Het is geweldig om met deze gemotiveerde en talentvolle jongeren te werken. Ze gaan voor alles en verrassen me keer op keer met hun prestaties.”

Anton Goudsmit is een prominente en invloedrijke figuur in de jazzwereld die nu solo helemaal ‘naakt’ gaat tijdens Jazz in de Winkel.

Huidige projecten/bands Anton Goudsmit:
The Ploctones, Estafest, Montis, Goudsmit & Directie, Einzelgänger, Go Pony, Peter Beets Trio ft. Anton Goudsmit, ‘Goin’ Wes’, Krupa & The Genes, Kim Hoorweg Band, Kim Hoorweg & Anton Goudsmit Duo, Han Bennink & Anton Goudsmit, Bart van Lier & Anton Goudsmit, Andreas Schaerer & Anton Goudsmit, Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Robin Nolan Trio, Bruut! ft. Anton Goudsmit, Knight of the Guitar, Jan Akkerman.

Scroll naar boven