Reuben James

James blijft baanbrekend met eigen platenlabel en indrukwekkende samenwerkingen

James heeft gedurende zijn hele carrière vastgehouden aan en gepromoot het uitbrengen van zijn muziek op zijn eigen platenlabel. Deze aanpak stelt hem in staat om elk aspect van zijn muziek en nalatenschap te controleren. Onder zijn beheer heeft zijn back-catalogus inmiddels meer dan 50 miljoen streams op alle platforms bereikt.

James’ aanstekelijke aantrekkingskracht in de muziekwereld is onmiskenbaar. Dit blijkt uit de lange lijst van artiesten die staan te popelen om met hem samen te werken. Van stadionvullende supersterren zoals Stormzy en Sam Smith tot legendarische artiesten als Herbie Hancock, Lang Lang, Marcus Mumford en Disclosure – allen hebben zij de unieke kans gegrepen om met James te collaboreren.

Deze samenwerkingen, gecombineerd met invloeden van artiesten als Frank Ocean, D’Angelo, Erykah Badu en Robert Glasper, hebben James geholpen om een unieke klank en stijl te ontwikkelen. Hiermee heeft hij zich gepositioneerd als een van de meest interessante en vernieuwende stemmen in de Britse muziek.

Scroll naar boven