MAITE HONTELÉ & NJJO

MAITE HONTELÉ & NJJO

De trompettist/bandleider en meervoudig Grammy Award genomineerde MAITE HONTELÉ is de nieuwe artistiek leider, inspirator, coach en solist

Hontelé heeft zelf de achtste formatie van het supertalenten-orkest orkest NJJO, ofwel het Jong Oranje van de Jazz, vormgegeven en samengesteld! Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) is een bigband van 20 nieuwe muzikale toptalenten.

Het NJJO wordt in een uniek tweejarig coachingtraject klaargestoomd om met MAITE HONTELÉ’SNJJO GOES MAMBO eerst in Nederland en vervolgens in 2024 internationaal tournees aan te gaan.

Er is niet maar één soort mambo, maar een wereld aan mambo-varianten en nieuwe hedendaagse crossovers. En daarin werken wisselende latin-grooves en jazzimprovisaties op een perfecte manier samen. 

Dit biedt zowel het NJJO als het publiek een brede waaier aan muzikale mogelijkheden: diepgang en vrolijkheid gegarandeerd!

Het repertoire heeft daarnaast een relatie tot mijn eerdere albums of het zijn stukken die speciaal voor het NJJO worden geschreven.

Medewerking daaraan verlenen onder meer de meervoudige Grammy winnaars zoals de Amerikaanse arrangeur en trompettist Philip Lassiter (Prince) en de legendarische Juancho Valencia uit Colombia.

www.njjo.nl

Maite Hontelé

Tussen 2009 en 2018 woonde Maite Hontelé in Colombia. Een decennium waarin zij 5 cd’s uitbracht en met haar eigen salsa-band vele concerten over de hele wereld gaf.

De albums Déjame Así en Cuba Linda werden genomineerd voor een Latin Grammy.

Cuba Linda won in 2019 een Cubadisco award voor beste internationale album en stond in 2020 op de lijst van genomineerden voor een Edison Jazz/World.

Scroll naar boven